Missä? … niitä kirjoja on

Julkaisin viimeisen kaupallisen kustantajan kustantaman kirjani vuonna 2000. Nykyisellä kirjojen elinkierrolla ei kirjojani ole siis ollut saatavilla kuin hyvällä tuurilla. Toki olen samaan aikaan kirjoittanut tilaushistorioita ja Betty-sarjaa, mutta jälkimmäinenkin on ollut lähinnä pienen piirin tiedossa.

Kun siis tanskalainen Saga Egmont -kustantamo otti minuun keväällä 2020 yhteyttä tiedustellen, voisiko julkaista kaikki vanhat kirjani ja joukon uusia, lähdin mukaan yhteistyöhön ilahtuneena siitä, että kohta kirjojani olisi taas saatavilla. 

Koska Saga Egmont on erikoistunut nimenomaan digitaalisiin julkaisuihin, kirjani on julkaistu nyt e-kirjoina ja suurimmaksi osaksi myös äänikirjoina, suosituimmat lisäksi painettuina. Niitä voit hankkia verkkokaupoista, striimauspalveluista sekä kirjastoista.

Aikuisille:

Lapsille ja nuorille: 

 

Jos olet kirjabloggaaja tai muuten kirjoista kirjoittava, voit pyytää arvostelukappaleen kustantamosta:  jutta.rasanen@egmont.com.

Jos tarvitset kirjojeni kansikuvia esittely- tai markkinointitarkoituksiin, saat suuremmat versiot e- ja äänikirjojen kansista auki klikkaamalla.

Tähän mennessä ilmestyneiden kirjojen esittelyt :

Marian

(netissä 2019, Saga Egmont e-kirjana ja äänikirjana 2021)

Miten kirja syntyi

Saatavana e-kirjana ja äänikirjana, lukijana Pinja Flink.
Kuuntelunäytteeseen tästä.

Kun Marian makaa sängyssä vuoteenomana pitkän sairastelun jälkeen, hänen siskonsa Ingeborg kurottautuu häntä kohden. Siskolla on jälleen uutisia – tai juoruja – joita hän on kuullut Nottinghamin kaupungissa. Tällä kertaa Ingeborg kertoo muuan Robin Hoodista, miehestä, joka on kummastuttanut paikallisia jo jonkun aikaa. Kertoman mukaan nuori jaarli oli joutunut epäoikeudenmukaisesti lainsuojattomaksi – ja alkanut sen jälkeen pitää huono-osaisten puolia. Sängyssä maatessaan Marian ei kuitenkaan arvaa, että myös hän tulisi vielä tapaamaan itse Robin Hoodin…

”Marian” on Kaisa Ikolan romanttinen historiallinen romaani, jonka tapahtumat sijoittuvat 1200-luvun Englantiin. Kaisa Ikola (nyk. Viitala) (s. 1974) on suomalainen historiantutkija ja kirjailija. Ikola on kirjoittanut erityisesti lasten- ja nuortenromaaneja, joista ensimmäisen hän julkaisi ollessaan 13-vuotias. Ikolan rakastetuimpiin teoksiin kuuluu hulvaton Hullu luokka -sarja.


Panttivanki

(Kolmiokirjan Linna-sarja 1994, netissä 2016, Saga Egmont e-kirjana ja äänikirjana 2021)

Miten kirja syntyi

Saatavana e-kirjana ja äänikirjana, lukijana Satu Nyqvist.
Kuuntelunäytteeseen tästä.

Kun aatelisneito Isabel Campbell matkustaa vaunuissa kohti Skotlannin Fort Williamia, hän tuntee erikoista rauhattomuutta. Onko täällä varmasti turvallista? Vuoden 1715 jakobiittikapinastakaan ei ole kuin kolme vuotta… Hetken päästä Isabelin pelot käyvät toteen – matkaseurue on joutunut väijytykseen. Pian hänet käskytetään vaunuista alas. Käskyttäjä on tummaverinen nuori mies, joka tulee vaikuttamaan Isabelin elämään yllättävällä tavalla…

”Panttivanki” on Kaisa Ikolan romanttinen historiallinen romaani vuodelta 1994. Kaisa Ikola (nyk. Viitala) (s. 1974) on suomalainen historiantutkija ja kirjailija. Ikola on kirjoittanut erityisesti lasten- ja nuortenromaaneja, joista ensimmäisen hän julkaisi ollessaan 13-vuotias. Ikolan rakastetuimpiin teoksiin kuuluu hulvaton Hullu luokka -sarja.

Tarina on ilmestynyt painettuna Linna-sarjassa 1994.


Miten valitsette

(netissä 2017, Saga Egmont e-kirjana ja äänikirjana 2021)

Miten kirja syntyi

Saatavana e-kirjana ja äänikirjana, lukijana Hannamaija Nikander.
Kuuntelunäytteeseen tästä.

Kun skotlantilaisen Sir Kenneth Stewartin tyttäret Catriona ja Margaret kuulevat isänsä puhuvan lainsuojattomasta Ian Roysta, molemmat heristävät korviaan. Aikooko isä todella hakea suojaa punatakkeja vastaan juuri siltä Ian Roylta? Ian Roylta, joka on kertoman mukaan seitsemän jalan mittainen? Ian Roylta, joka on tappanut karhun paljan käsin ja joka ei ole väleissä oman päällikkönsä kanssa? Tyttäret eivät siinä vaiheessa arvaa, että Ian Roy tulee vielä vaikuttamaan heidän elämäänsä yllättävällä tavalla.

”Miten valitsette” on Kaisa Ikolan 1700-luvun Skotlantiin sijoittuva viehättävä rakkausromaani, josta ei puutu käänteitä. Kaisa Ikola (nyk. Viitala) (s. 1974) on suomalainen historiantutkija ja kirjailija. Ikola on kirjoittanut erityisesti lasten- ja nuortenromaaneja, joista ensimmäisen hän julkaisi ollessaan 13-vuotias. Ikolan rakastetuimpiin teoksiin kuuluu hulvaton Hullu luokka -sarja.


Pako yli nummen

(Kolmiokirjan Linna-sarja 1994, netissä 2019, Saga Egmont e-kirjana ja äänikirjana 2021)

Miten kirja syntyi

Saatavana e-kirjana ja äänikirjana, lukijana Hannamaija Nikander.
Kuuntelunäytteeseen tästä.

Eletään 1700-lukua Skotlannissa. Iso-Britannian hallitus ja jakobiittikapinalliset ovat muutamaa kuukautta aikaisemmin käyneet Cullodenin taistelun. Elizabeth MacGillonie on nuori nainen, joka on Cullodenin jälkeen tottunut pakenemaan ja pelkäämään brittiläisiä sotilaita – eli punatakkeja. Hän osaa tuskin kävellä selkä suorassa, sillä punatakkeihin törmääminen tarkoittaisi nuorelle naiselle kamalaa kohtaloa. Kun Elizabeth joutuu jälleen pakenemaan brittiläisiä sotilaita nummella, hänen päivänsä vaikuttavat olevan luetut – mutta juuri sillä hetkellä kohtalo puuttuu yllättäen peliin.

”Pako yli nummen” on Kaisa Ikolan viihteellinen rakkausromaani, joka vie lukijan keskelle viehättävää historiallista Skotlantia. Kaisa Ikola (nyk. Viitala) (s. 1974) on suomalainen historiantutkija ja kirjailija. Ikola on kirjoittanut erityisesti lasten- ja nuortenromaaneja, joista ensimmäisen hän julkaisi ollessaan 13-vuotias. Ikolan rakastetuimpiin teoksiin kuuluu hulvaton Hullu luokka -sarja.

Tarina on ilmestynyt painettuna Linna-sarjassa 1994.


Villiruusu

(Kolmiokirjan Linna-sarja 1995, netissä 2014, Saga Egmont e-kirjana ja äänikirjana 2021)

Miten kirja syntyi

Saatavana e-kirjana ja äänikirjana, lukijana Satu Nyqvist.
Kuuntelunäytteeseen tästä.

Caitlin ja Isabel MacQuarrie ovat ehkä siskoksia, mutta monessa mielessä kuin yö ja päivä. Caitlin on villi ja menevä siinä missä Isabel pahoittaa mielensä pienestäkin kepposesta. Eräänä päivänä siskosten perhe ottaa vastaan kaksi tuntematonta kulkijaa. Florimel ja Donald Campbell ovat sisaruksia, jotka ovat kastuneet sateessa ja etsivät nyt majapaikkaa. Caitlinin katse kiinnittyy heti Donaldiin – mies on hävyttömän hyvännäköinen. Samalla Campbelleissa on jotain oudon epäilyttävää…

”Villiruusu” on Kaisa Ikolan historiallinen rakkausromaani vuodelta 1994. Kaisa Ikola (nyk. Viitala) (s. 1974) on suomalainen historiantutkija ja kirjailija. Ikola on kirjoittanut erityisesti lasten- ja nuortenromaaneja, joista ensimmäisen hän julkaisi ollessaan 13-vuotias. Ikolan rakastetuimpiin teoksiin kuuluu hulvaton Hullu luokka -sarja.

Tarina on ilmestynyt painettuna Linna-sarjassa 1995.


Lauran syyslukukausi

(Kauppiaitten Kustannus Oy 1987, Saga Egmont e-kirjana ja äänikirjana 2021)

Miten kirja syntyi

Saatavana e-kirjana ja äänikirjana, lukijana Minna Lund.
Kuuntelunäytteeseen tästä.

Kesä ja kesäloma ovat loppu – ja 12-vuotiaan Lauran on aika palata kouluun. Lauraa ei yhtään huvittaisi nähdä inhottavaa matematiikanopettajaa, mutta Annika-ystävän tapaamista hän odottaa jo. Laura ja Annika eivät ehdi olla montaa päivää koulussa, kun heidän elämässään tapahtuu jotain perin jännittävää – Laura löytää roskalaatikosta ihkaelävän kissanpennun! Toimintaa Lauran elämään tuovat myös kaksoset eli hänen vallattomat pikkusisarensa. Lauran elämästä kertovalle kirjalle on myös jatko-osa ”Lauran kevätlukukausi”.

Kaisa Ikola (nyk. Viitala) (s. 1974) on suomalainen historiantutkija ja kirjailija. Ikola on kirjoittanut erityisesti lasten- ja nuortenromaaneja, joista ensimmäisen hän julkaisi ollessaan 13-vuotias. Ikolan rakastetuimpiin teoksiin kuuluu hulvaton Hullu luokka -sarja.

Kirja on aiemmin julkaistu painettuna 1987 (Kauppiaitten Kustannus Oy). Lue lisää Lauran syntyvaiheista täältä.


Lauran kevätlukukausi

(Kauppiaitten Kustannus Oy 1988, Saga Egmont e-kirjana 2021)

Miten kirja syntyi

Saatavana e-kirjana ja äänikirjana, lukijana Minna Lund.
Kuuntelunäytteeseen tästä.

Lauralla menee pasmat sekaisin jo ensimmäisenä kevätlukukauden päivänä. Kuinka ihmeessä hän saattoi painaa herätyskellon pois päältä ja nukkua pommiin? Vaikka loman loppuminen harmittaa Lauraa, kouluun palaamisessa on kuitenkin myös hyviä puolia. Ystävät, luistelu ja hullunkuriset opettajat tuovat kivaa sisältöä arkeen. Aika tuntuu kuitenkin rientävän kevätlukukaudella. Yhtäkkiä on hiihtoloma, sitten pääsiäinen – ja pian 12-vuotiaan Lauran on aika sanoa hyvästit alakoululle.

”Lauran kevätlukukausi” on hyväntuulinen jatko-osa teokselle ”Lauran syyslukukausi”. Laura on 12-vuotias tyttö, jolle sattuu ja tapahtuu. Milloin elämää sekoittaa roskiksesta löytynyt ihana kissanpentu, milloin hermoja koettelevat rasittavat pikkusisarukset. Mukana menossa on myös paras ystävä Annika. Kaisa Ikola (nyk. Viitala) (s. 1974) on suomalainen historiantutkija ja kirjailija. Ikola on kirjoittanut erityisesti lasten- ja nuortenromaaneja, joista ensimmäisen hän julkaisi ollessaan 13-vuotias. Ikolan rakastetuimpiin teoksiin kuuluu hulvaton Hullu luokka –sarja.


Hullu luokka

(yhdessä Minna Kulmalan kanssa; Kirjapaja Oy 1990, Saga Egmont e-kirjana ja äänikirjana 2020, painettuna 2022)

Miten kirja syntyi

Saatavana e-kirjana ja äänikirjana, lukijana Henna Mäki-Filppula. Kuuntelunäytteeseen tästä.

Ilmestyy painettuna 3.3.2022 (ns. tarvepainatuksena), saatavissa verkkokaupoista, esim. Adlibris ja Suomalainen.com.

Vauhdikas 8B on tunnettu hulvattomista tempauksistaan – kyseessä on siis varsinainen Hullu luokka! Verrattomimmat jutut keksii erottamaton tyttökolmikko Miina, Emilia ja Anna. Luvassa on ikimuistoisia kommelluksia, kun luokan pojat yrittävät sabotoida kolmikon ideoita. Ihastuksilta, hullutuksilta ja opettajan tuskailuilta ei säästytä, kun Hullu luokka pääsee vauhtiin.

Teos aloittaa kymmenosaisen nuortenkirjasarjan ”Hullu luokka”. Sarjassa seurataan yläkoululaisten vauhdikasta elämää 8. ja 9. luokalla. Sarjan kaksi ensimmäistä teosta Kaisa Ikola kirjoitti yhdessä Minna Kulmalan kanssa. Kaisa Ikola (nyk. Viitala) (s. 1974) on suomalainen historiantutkija ja kirjailija. Ikola on kirjoittanut erityisesti lasten- ja nuortenromaaneja, joista ensimmäisen hän julkaisi ollessaan 13-vuotias. Ikolan rakastetuimpiin teoksiin kuuluu hulvaton Hullu luokka –sarja.

Kirja on kirjoitettu yhdessä Minna Kulmalan kanssa, ja se on aiemmin julkaistu painettuna 1990 (Kirjapaja Oy).

Kolme ensimmäistä Hullua luokkaa Amman kirjablogissa.

Hullut luokat Kirja käteen -podcastissa.


Hullu luokka rakastuu

(yhdessä Minna Kulmalan kanssa; Kirjapaja Oy 1991, Saga Egmont e-kirjana ja äänikirjana 2020, painettuna 2022)

Miten kirja syntyi

Saatavana e-kirjana ja äänikirjana, lukijana Henna Mäki-Filppula. Kuuntelunäytteeseen tästä.

Ilmestyy painettuna 3.3.2022 (ns. tarvepainatuksena), saatavissa verkkokaupoista, esim. Adlibris ja Suomalainen.com.

Hullu luokka on taas tarttunut toimeen – tällä kertaa rakkauden rintamalla! Erityisesti Loiva, Herbert ja opettaja Komeetta saavat vipinää aikaan, kun oppilaat päättävät yhteistuumin ratkoa opettajiensa lemmenhuolia. Huumoria on onneksi ilmassa, sillä tämäkään 8B:n päähänpisto ei säästy kommelluksilta…

Teos on riemastuttavan ”Hullu luokka” -sarjan toinen osa. Sarjassa kuvataan yläkoululaisten vauhdikasta elämää 8. ja 9. luokalla. Sarjan kaksi ensimmäistä teosta Kaisa Ikola kirjoitti yhdessä Minna Kulmalan kanssa. Kaisa Ikola (nyk. Viitala) (s. 1974) on suomalainen historiantutkija ja kirjailija. Ikola on kirjoittanut erityisesti lasten- ja nuortenromaaneja, joista ensimmäisen hän julkaisi ollessaan 13-vuotias. Ikolan rakastetuimpiin teoksiin kuuluu hulvaton Hullu luokka –sarja.

Kirja on kirjoitettu yhdessä Minna Kulmalan kanssa ja se on aiemmin julkaistu painettuna 1991 (Kirjapaja Oy).

Kolme ensimmäistä Hullua luokkaa Amman kirjablogissa.

Hullut luokat Kirja käteen -podcastissa.


Hullu luokka iskee jälleen

(Kirjapaja Oy 1992, Saga Egmont e-kirjana ja äänikirjana 2020, painettuna 2022)

Miten kirja syntyi

Saatavana e-kirjana ja äänikirjana, lukijana Henna Mäki-Filppula. Kuuntelunäytteeseen tästä.

Ilmestyy painettuna 3.3.2022 (ns. tarvepainatuksena), saatavissa verkkokaupoista, esim. Adlibris ja Suomalainen.com.

On kevät ja 8B:n Miina, Emilia, Anna, Loiva ja Herbert miettivät kesätöiden hankkimista. Kesäsuunnitelmien ohella Hullu luokka järjestää taattuun tyyliinsä opettajille päänvaivan jos toisenkin. Lukuisilla metkuilla haastetaan myös luokan uutta sijaisopea. Lisäksi kevääseen kuuluvat romanssit ja luokkaretki Helsinkiin. Hullun luokan tempaukset tekevätkin lähtemättömän vaikutuksen pääkaupunkilaisiin!

Teos on riemastuttavan ”Hullu luokka” -sarjan kolmas osa. Sarjassa seurataan yläkoululaisten vauhdikasta elämää 8. ja 9. luokalla. Sarjan kaksi ensimmäistä teosta Kaisa Ikola kirjoitti yhdessä Minna Kulmalan kanssa. Kaisa Ikola (nyk. Viitala) (s. 1974) on suomalainen historiantutkija ja kirjailija. Ikola on kirjoittanut erityisesti lasten- ja nuortenromaaneja, joista ensimmäisen hän julkaisi ollessaan 13-vuotias. Ikolan rakastetuimpiin teoksiin kuuluu hulvaton Hullu luokka –sarja.

Kirja on aiemmin julkaistu painettuna 1992 (Kirjapaja Oy).

Kolme ensimmäistä Hullua luokkaa Amman kirjablogissa.

Hullut luokat Kirja käteen -podcastissa.


Hullu luokka ei hellitä

(Kirjapaja Oy 1993, Saga Egmont e-kirjana ja äänikirjana 2021, painettuna 2023)

Miten kirja syntyi

Saatavana e-kirjana ja äänikirjana, lukijana Sanna-Kaisa Saari. Kuuntelunäytteeseen tästä.

Miina, Emilia, Anna, Loiva ja Herbert jatkavat kouluvuottaan vauhdikkaan luokkansa mukana. Lunttaaminen ja hulvattomat päähänpistot saavat opettajien pinnan jälleen koetukselle, mutta myös huumori ja yhteispeli kukoistavat. Hullu luokka saa pian kohelluksiinsa lisäkierroksia, kun luokkaan saapuu kuvankaunis vaihto-oppilas Robin. Miten ystävyyssuhteet muuttuvat, kun uusi luokkakaveri kerääkin kaiken huomion?

Teos on riemastuttavan ”Hullu luokka” -sarjan neljäs osa. Sarjassa seurataan yläkoululaisten vauhdikasta elämää 8. ja 9. luokalla. Sarjan kaksi ensimmäistä teosta Kaisa Ikola kirjoitti yhdessä Minna Kulmalan kanssa. Kaisa Ikola (nyk. Viitala) (s. 1974) on suomalainen historiantutkija ja kirjailija. Ikola on kirjoittanut erityisesti lasten- ja nuortenromaaneja, joista ensimmäisen hän julkaisi ollessaan 13-vuotias. Ikolan rakastetuimpiin teoksiin kuuluu hulvaton Hullu luokka –sarja.

Kirja on aiemmin julkaistu painettuna 1993 (Kirjapaja Oy).

Hullut luokat Kirja käteen -podcastissa.


Hullu luokka hoitaa hommat

(Kirjapaja Oy 1994, Saga Egmont e-kirjana ja äänikirjana 2021, painettuna 2023)

Miten kirja syntyi

Saatavana e-kirjana ja äänikirjana, lukijana Sanna-Kaisa Saari. Kuuntelunäytteeseen tästä

Hullu luokka päättää lähteä suurelle luokkaretkelle! Pulmana on enää keksiä, mistä kerätä retkeen tarvittavat rahat. Ei aikaakaan, kun ystävykset Miina, Emilia, Anna, Loiva ja Herbert pistävät töpinäksi ja luokka on kyhännyt pystyyn oikean näytelmän. Mitä kaikkea onkaan vielä edessä, kun hulvattomuuksistaan tunnettu luokka lähtee tempaukseen mukaan?

Teos on riemastuttavan ”Hullu luokka” -sarjan viides osa. Sarjassa seurataan yläkoululaisten vauhdikasta elämää 8. ja 9. luokalla. Sarjan kaksi ensimmäistä teosta Kaisa Ikola kirjoitti yhdessä Minna Kulmalan kanssa. Kaisa Ikola (nyk. Viitala) (s. 1974) on suomalainen historiantutkija ja kirjailija. Ikola on kirjoittanut erityisesti lasten- ja nuortenromaaneja, joista ensimmäisen hän julkaisi ollessaan 13-vuotias. Ikolan rakastetuimpiin teoksiin kuuluu hulvaton Hullu luokka –sarja.

Kirja on aiemmin julkaistu painettuna 1994 (Kirjapaja Oy).

Hullut luokat Kirja käteen -podcastissa.


Hullu luokka eetterissä

(Kirjapaja Oy 1995, Saga Egmont e-kirjana ja äänikirjana 2021, painettuna 2023)

Miten kirja syntyi

Saatavana e-kirjana ja äänikirjana, lukijana Henna Mäki-Filppula. Kuuntelunäytteeseen tästä.

Hullu luokka päättää kasvattaa luokkaretkikassaansa – tällä kertaa radiotoimittajina! Kun Radio Monimöly 969:n Make Myrsky lähtee hiihtolomaviikoksi etelään, Hullu luokka ottaa toimituksen ohjat käsiinsä. Kuten arvata saattaa, hommasta ei selvitä täysin kommelluksitta ja 9B:n tempaukset radioaalloilla jättävät kuulijoihinsa lähtemättömän jäljen.

Teos on riemastuttavan ”Hullu luokka” -sarjan kuudes osa. Sarjassa seurataan yläkoululaisten vauhdikasta elämää 8. ja 9. luokalla. Sarjan kaksi ensimmäistä teosta Kaisa Ikola kirjoitti yhdessä Minna Kulmalan kanssa. Kaisa Ikola (nyk. Viitala) (s. 1974) on suomalainen historiantutkija ja kirjailija. Ikola on kirjoittanut erityisesti lasten- ja nuortenromaaneja, joista ensimmäisen hän julkaisi ollessaan 13-vuotias. Ikolan rakastetuimpiin teoksiin kuuluu hulvaton Hullu luokka -sarja.

Kirja on aiemmin julkaistu painettuna 1995 (Kirjapaja Oy).

Hullut luokat Kirja käteen -podcastissa.


Hullu luokka ja kadonneen opettajan arvoitus

(Kirjapaja Oy 1996, Saga Egmont e-kirjana ja äänikirjana 2021)

Miten kirja syntyi

Saatavana e-kirjana ja äänikirjana, lukijana Henna Mäki-Filppula. Kuuntelunäytteeseen tästä.

Koulussa tapahtuu kummia – yhteiskuntaopin ope on kadonnut! Hulluna luokkana tunnettu 9B ei aikaile vaan ryhtyy saman tien selvittämään mysteeriä. Salapoliisityö saa nopeasti uusia ulottuvuuksia, kun kadonneen opettajan arvoitukseen sotkeutuu koko lähitienoo. Hullun luokan kommellukset eivät jätä tälläkään kertaa ketään kylmäksi.

Teos on riemastuttavan ”Hullu luokka” -sarjan seitsemäs osa. Sarjassa seurataan yläkoululaisten vauhdikasta elämää 8. ja 9. luokalla. Sarjan kaksi ensimmäistä teosta Kaisa Ikola kirjoitti yhdessä Minna Kulmalan kanssa.

Kaisa Ikola (nyk. Viitala) (s. 1974) on suomalainen historiantutkija ja kirjailija. Ikola on kirjoittanut erityisesti lasten- ja nuortenromaaneja, joista ensimmäisen hän julkaisi ollessaan 13-vuotias. Ikolan rakastetuimpiin teoksiin kuuluu hulvaton Hullu luokka -sarja.

Kirja on aiemmin julkaistu painettuna 1996 (Kirjapaja Oy).

Hullut luokat Kirja käteen -podcastissa.


Jäitä hattuun, hullu luokka

(Kirjapaja Oy 1997, Saga Egmont e-kirjana ja äänikirjana 2021)

Miten kirja syntyi

Saatavana e-kirjana ja äänikirjana, lukijana Henna Mäki-Filppula. Kuuntelunäytteeseen tästä.

Koulun 9B on jälleen vauhdissa! Kyösti yltää uuteen pitsansyöntiennätykseen ja luokka tekee jännityselokuvia täydellä touhulla. Tavanomaisen kohelluksen lisäksi opettajille tulee uusi, pirisevä päänvaiva, kun Loiva houkuttelee luokkakaverinsa ostamaan kännykät. Hullu luokka ei ota jäitä hattuun tänäkään keväänä, vaan tutut tempaukset saavat jatkoa.

Teos on riemastuttavan ”Hullu luokka” -sarjan kahdeksas osa. Sarjassa seurataan yläkoululaisten vauhdikasta elämää 8. ja 9. luokalla. Sarjan kaksi ensimmäistä teosta Kaisa Ikola kirjoitti yhdessä Minna Kulmalan kanssa. Kaisa Ikola (nyk. Viitala) (s. 1974) on suomalainen historiantutkija ja kirjailija. Ikola on kirjoittanut erityisesti lasten- ja nuortenromaaneja, joista ensimmäisen hän julkaisi ollessaan 13-vuotias. Ikolan rakastetuimpiin teoksiin kuuluu hulvaton Hullu luokka -sarja..

Kirja on aiemmin julkaistu painettuna 1997 (Kirjapaja Oy).

Hullut luokat Kirja käteen -podcastissa.


Hullu luokka ja salaiset kansiot

(Kirjapaja Oy 1998, Saga Egmont e-kirjana ja äänikirjana 2021)

Miten kirja syntyi

Saatavana e-kirjana ja äänikirjana, lukijana Henna Mäki-Filppula. Kuuntelunäytteeseen tästä

9B:n rahankeruu luokkaretkeä varten jatkuu täydellä tohinalla. Nyt ideana on perustaa kouluun karkkikioski, josta tulee ainakin aluksi välituntien valtaisa menestys. Kyösti puolestaan on päättänyt hoitaa sinnikkäästi Tahvo-nimistä tamagotchiaan. Entä miten käy, kun kohelluksistaan tunnettu 9B saa päähänsä tehdä elokuvan kesken ylioppilaskirjoitusten?

Teos on riemastuttavan ”Hullu luokka” -sarjan yhdeksäs osa. Sarjassa seurataan yläkoululaisten vauhdikasta elämää 8. ja 9. luokalla. Sarjan kaksi ensimmäistä teosta Kaisa Ikola kirjoitti yhdessä Minna Kulmalan kanssa. Kaisa Ikola (nyk. Viitala) (s. 1974) on suomalainen historiantutkija ja kirjailija. Ikola on kirjoittanut erityisesti lasten- ja nuortenromaaneja, joista ensimmäisen hän julkaisi ollessaan 13-vuotias. Ikolan rakastetuimpiin teoksiin kuuluu hulvaton Hullu luokka -sarja.

Kirja on aiemmin julkaistu painettuna 1998 (Kirjapaja Oy).

Hullut luokat Kirja käteen -podcastissa.


Se on moro, hullu luokka

(Kirjapaja Oy 2000, Saga Egmont e-kirjana ja äänikirjana 2021)

Miten kirja syntyi

Saatavana e-kirjana ja äänikirjana, lukijana Henna Mäki-Filppula. Kuuntelunäytteeseen tästä.

Enää muutamat vauhdikkaat kahvilatalkoot luokkaretkikassan hyväksi ja pian 9B voi suunnata kauan odotetulle retkelle! Kohteeksi valikoituu rahojen puutteessa Tampere ja sen ilmaiskohteet, mutta sehän ei Hullua luokkaa pidättele. Komeetta-ope lähtee valvojaksi ja saa jahdata luokkalaisia ympäri kaupunkia. Jäätelöä ja pitsaa kuuluu suuria määriä ja Tampereen murrekin tarttuu, kun Hullu luokka koheltaa yläkoulun viimeisillä seikkailuillaan.Teos päättää kymmenenosaisen nuortenkirjasarjan ”Hullu luokka”.

Sarjassa seurataan yläkoululaisten vauhdikasta elämää 8. ja 9. luokalla. Sarjan kaksi ensimmäistä teosta Kaisa Ikola kirjoitti yhdessä Minna Kulmalan kanssa. Kaisa Ikola (nyk. Viitala) (s. 1974) on suomalainen historiantutkija ja kirjailija. Ikola on kirjoittanut erityisesti lasten- ja nuortenromaaneja, joista ensimmäisen hän julkaisi ollessaan 13-vuotias. Ikolan rakastetuimpiin teoksiin kuuluu hulvaton Hullu luokka -sarja.

Kirja on aiemmin julkaistu painettuna 2000 (Kirjapaja Oy).

Hullut luokat Kirja käteen -podcastissa.


Oikein nurin

(Saga Egmont e-kirjana 2020, äänikirjana 2021, painettuna 2022)

Miten kirja syntyi

Anni, reilu kolmekymppinen akateeminen pätkätyöläinen, kokee itsensä silloin tällöin epävarmaksi ja yksinäiseksi. Annin miehellä on menestyvä yritys ja parin talous on vakaalla tolalla, mutta Anni näkee elämästään puuttuvan jotain.

Kun menevä sinkkuystävä Ninni kannustaa perustamaan käsityöblogin, Annille avautuu aivan uusi ja ihana käsitöiden maailma.

Tuoko neuleblogi Annin elämään toivottua muutosta ja mihin kaikkeen ”sen oman jutun” löytäminen johtaakaan?

Kirjasta Anun ihmeelliset matkat -blogissa

Kirjasta Kirsin kirjanurkassa (”blogimyynnin” aikana)

Ylen juttu kirjasta

Kirjasta Ilun handu duunaa -neulepodcastissa


Ylämaan sudet

(Kirjapaja Oy 1993, Saga Egmont e-kirjana 2020 ja äänikirjana 2021)

Miten kirja syntyi

Saatavana e-kirjana ja äänikirjana, lukijana Maija Rissanen.
Kuuntelunäytteeseen tästä.

Eletään 1600-luvun Skotlannissa, jossa kuningas Kaarle Stuart on syösty vallasta ja maata johtaa kovaotteinen Cromwellin hallitus. Sotilaan kasvatuksen saanut ylhäisötyttö Mary Fraser johtaa neuvokkaasti ”Ylämaan susien” sissijoukkoa, joka pyrkii kaatamaan uuden hallituksen skottikuningasta puolustaakseen. ”Susien” johtajana Mary joutuu kamppailemaan myös rakkauden rintamalla. Entä pysyykö rohkeasieluinen sissijoukko uskollisena nuorelle johtajalle?

Teos aloittaa kolmiosaisen sarjan, joka vie lukijan Ylämaan sankareiden seikkailuihin keskelle Skotlannin lumoavan kauniita nummia ja tarunhohtoisia linnoja.

Kirja on aiemmin julkaistu painettuna 1993 (Kirjapaja Oy).

Ylämaa-sarja Kirja käteen -podcastissa.


Margaret, Ylämaan tyttö

(Kirjapaja Oy 1994, Saga Egmont e-kirjana 2020 ja äänikirjana 2021)

Miten kirja syntyi

Saatavana e-kirjana ja äänikirjana, lukijana Maija Rissanen.
Kuuntelunäytteeseen tästä.

Skottikuningas Stuart on saanut kruununsa takaisin ja sissiryhmä ”Ylämaan sudet” lopettaa toimintansa. Joukon johtaja Mary Fraser on mennyt naimisiin, ja perhe-elämää vilkastuttavat viisi vauhdikasta lasta. Nuorin tytär on omapäinen Meg, joka rohkeasti taistelee kylällä ryösteleviä rosvojoukkoja vastaan mutta kokee kuitenkin epäonnea rakkaudessa. Löytääkö sisukas ylämaalaistyttö viimein sydämensä valitun?

”Margaret, Ylämaan tyttö” on toinen teos kolmiosaisessa Ylämaa-sarjassa, joka vie lukijan skottisankareiden seikkailuihin keskelle lumoavan kauniita nummia ja tarunhohtoisia linnoja.

Kirja on aiemmin julkaistu painettuna 1994 (Kirjapaja Oy).

Ylämaa-sarja Kirja käteen -podcastissa.


Ylämaan kapinalliset

(Kirjapaja 1995, Saga Egmont e-kirjana 2020 ja äänikirjana 2021)

Miten kirja syntyi

Saatavana e-kirjana ja äänikirjana, lukijana Maija Rissanen.
Lukunäytteeseen tästä.

1700-luvun alussa eletään Skotlannin kohtalonvuosia ja koko Ylämaan elämäntapa on uhattuna. Megin tytär Kitty on tunnettu niin kauneudestaan kuin turhamaisesta ja voimakastahtoisesta luonteestaan. Skotlannissa jakobiittikapinat uhkaavat kaataa Englannin valtaistuimen, ja myös Kitty on valmis taistoon. Historiallisten yhteenottojen keskellä nuori Kitty kapinoi perheen ja klaanin odotuksia vastaan sekä yrittää löytää paikkansa rakkauden myllerryksissä.

”Ylämaan kapinalliset” on kolmiosaisen Ylämaa-sarjan viimeinen teos, joka vie lukijan skottisankareiden seikkailuihin keskelle lumoavan kauniita nummia ja tarunhohtoisia linnoja.

Kirja on aiemmin julkaistu painettuna 1995 (Kirjapaja Oy).

Ylämaa-sarja Kirja käteen -podcastissa.


Betty

(käsikirjoituksena 1994, netissä 2009, Saga Egmont e-kirjana ja äänikirjana 2020, painettuna 2022)

Miten kirja syntyi
Lue sarjan taustoista ja maailmasta täältä.

Saatavana e-kirjana ja äänikirjana, lukijana Maija Rissanen. 
Kuuntelunäytteeseen tästä,

Beatrice Stewart eli Betty on rohkea ja päättäväinen nuori nainen 1900-luvun alun Skotlannissa. Ylämaan nummilla sijaitseva idyllinen Kuusikukkulan talo on täynnä vilskettä, kun verrattomat Stewartin sisarukset varttuvat yksi kerrallaan aikuiseen ikään. 

Bettyä eivät puheet naimisiinmenosta hetkauta – hän haluaa opiskelemaan. Miten käy, kun voimakastahtoisena naisasianaisena tunnettu Betty matkustaa Edinburghin opistoon ja päätyy puhujalahjojensa ansiosta ratkomaan ystäviensä ja sukulaistensa rakkausmurheita? 

Betty on ensimmäinen teos mukaansatempaavassa Betty-sarjassa, jossa on vaikutteita L. M. Montgomeryn, Louisa May Alcottin ja Mary Marckin klassikkoina tunnetuista tyttökirjoista.

Betty Kirjojen elämänmullistava taika -blogissa.


Betty maailmalla

(käsikirjoituksena 1995, netissä 2009, Saga Egmont e-kirjana ja äänikirjana 2020, painettuna 2023)

Miten kirja syntyi
Lue sarjan taustoista ja maailmasta täältä.

Saatavana e-kirjana ja äänikirjana, lukijana Maija Rissanen.
Kuuntelunäytteeseen tästä.

Viimeinen lukuvuosi Edinburghin opettajaseminaarissa alkaa ja Betty ja Rosie muuttavat Isoäidin taloon. Elämä täyttyy taas opiskelusta, seurustelusta ja ennen kaikkea kirjoittamisesta. Ei aikaakaan, kun seminaari jo päättyy ja nuori opettajatar on valmis maailmalle. Palaako Ylämaan kasvatti takaisin kotiseudulleen? Entä miten käy aloittelevan kirjailijan uran ja selviääkö Betty rakkauden kiemuroissa?

Betty maailmalla on toinen teos mukaansatempaavassa Betty-sarjassa, jossa on vaikutteita L. M. Montgomeryn, Louisa May Alcottin ja Mary Marckin klassikkoina tunnetuista tyttökirjoista. 

Betty maailmalla Kirjojen elämänmullistava taika -blogissa.


Betty oppii elämää

(netissä 2009, Saga Egmont e-kirjana ja äänikirjana 2020, painettuna 2023)

Miten kirja syntyi
Lue sarjan taustoista ja maailmasta täältä.

Saatavana e-kirjana ja äänikirjana, lukijana Maija Rissanen.
Kuuntelunäytteeseen tästä.

Kuusikukkulan talo täyttyy kerta toisensa jälkeen iloisista juhlista, vaikka suurin osa Stewartin sisaruksista onkin nyt varttunut aikuisuuteen ja avioelämään. Betty ja Duncan aloittavat viimein yhteisen kotinsa suunnittelun. Bettystä on tullut nouseva kirjailijanalku ja Duncan tekee pitkää päivää kauppias-isänsä osakkaana. Pian heidän yhteiselonsa on kuitenkin kommelluksia täynnä, kun eräs pieni ystävä vuosien takaa tulee osaksi Bettyn ja Duncanin elämää. 

Betty oppii elämää on kolmas teos mukaansatempaavassa Betty-sarjassa, jossa on vaikutteita L. M. Montgomeryn, Louisa May Alcottin ja Mary Marckin klassikkoina tunnetuista tyttökirjoista. 

Betty oppii elämää Kirjojen elämänmullistava taika -blogissa.


Joulumuistoja,
Betty-sarjan spinoff-tarinakokoelma

(netissä 2014, Saga Egmont e-kirjana 2020 ja äänikirjana 2021)

Miten kirja syntyi
Lue sarjan taustoista ja maailmasta täältä.

Saatavana e-kirjana ja äänikirjana, lukijana Maija Rissanen.
Kuuntelunäytteeseen tästä.

On eräs hyinen joulukuun alun ilta Edinburghissa. Kesken jouluvalmistelujen Betty Stewart ja Duncan Fleming kohtaavat toisensa kadun vilinässä, ja he jäävät kertomaan verrattomimpia joulumuistojaan. Kotona Bettyä odottavat Isoäiti ja Rose lämpimän iltateen äärellä. Isoäidin joulutarina kaukaa vuosien takaa saa molemmat tytöt liikutuksen partaalle ja odottava, lämmin tunne valtaa kaikkien sydämet.  

Joulumuistoja on kokoelma kertomuksia Bettyn maailmasta. Teos kattaa tarinat Eräs kirje, Joulumuistoja, Uudenvuodenaatto Fort Williamissa, Uusi vuosi New Yorkissa ja Cathyn tarina.  Joulumuistoja on neljäs teos mukaansatempaavassa Betty-sarjassa, jossa on vaikutteita L. M. Montgomeryn, Louisa May Alcottin ja Mary Marckin klassikkoina tunnetuista tyttökirjoista.

Joulumuistoja Tuijata-blogissa.


Betty ja muutosten aika

(netissä 2014, Saga Egmont e-kirjana 2020)

Miten kirja syntyi
Lue sarjan taustoista ja maailmasta täältä.

Saatavana e-kirjana.

Bettyn maine runoilijana on kiirinyt halki Brittien saaren ja nouseva kirjailijanura sekä jälkikasvu pitävät arjen kiireisenä. Koivurannan talon perhe-elämä on täynnä vilskettä. Bettyn ja Duncanin kasvatiksi kotiutunut Ruth tulee kylällä pian tunnetuksi tempauksistaan ja iloisesta luonteestaan. Elämä on täynnä iloa ja yllätyksiä mutta myös murheita mahtuu näihin Bettyn elinvuosiin, jotka ovat yhtä muutosten aikaa. 

Betty ja muutosten aika on viides teos mukaansatempaavassa Betty-sarjassa, jossa on vaikutteita L. M. Montgomeryn, Louisa May Alcottin ja Mary Marckin klassikkoina tunnetuista tyttökirjoista.

Betty ja muutosten aika Kirjojen elämänmullistava taika -blogissa.


Betty ja myrskyn vuodet

(netissä 2015, Saga Egmont e-kirjana 2020)

Miten kirja syntyi
Lue sarjan taustoista ja maailmasta täältä.

Saatavana e-kirjana.

Lämmin kesä ja ystävän häävalmistelut ilostuttavat Bettyn elämää. Ruth nauttii opistoelämästä ja perheen pienimmät kasvavat huolettomasti leikkien. Euroopasta kantautuu kuitenkin synkkiä uutisia ja pian myös Iso-Britannia ajautuu mukaan ensimmäisen maailmansodan taisteluihin. Yksi kerrallaan Fort Williamin miehet lähtevät rintamalle ja sodan pelko valtaa kotipuolet. Miten Betty ja Koivurannan väki selviävät myrskyn vuosista, joita piinaavat niin säännöstely, kulkutauti kuin jatkuvat suru-uutiset rintamalta? Entä miten elämä jatkuu sodan jälkeen? 

Betty ja myrskyn vuodet on viides teos mukaansatempaavassa Betty-sarjassa, jossa on vaikutteita L. M. Montgomeryn, Louisa May Alcottin ja Mary Marckin klassikkoina tunnetuista tyttökirjoista.

Betty ja myrskyn vuodet Kirjojen elämänmullistava taika -blogissa.


Maailman keskipiste,
Betty-sarjan spinoff-tarina

(netissä 2017, Saga Egmont e-kirjana 2020)

Miten kirja syntyi
Lue sarjan taustoista ja maailmasta täältä.

Saatavana e-kirjana.

Eletään ensimmäisen maailmansodan aikaa Edinburghissa. Kuusikukkulan Stewartien nuorimmat siskokset Eliza ja Mary asuttavat huonetta leskirouva Abernethyn talossa ja viettävät itsenäistä kaupunkielämää. Sisarten yhteiselo ei ole kuitenkaan vailla tulta ja tappuraa, kun maailman keskipisteenä paistatteleva vallaton Eliza ja pidättäytyvän tunnollinen Mary ottavat yhteen molempien etsiessä onneaan rakkauden rintamalla.   

Maailman keskipiste on seitsemäs teos mukaansatempaavassa Betty-sarjassa, jossa on vaikutteita L. M. Montgomeryn, Louisa May Alcottin ja Mary Marckin klassikkoina tunnetuista tyttökirjoista. 


Ruthin kirja, Betty-sarjan spinoff-tarina

(netissä 2015, Saga Egmont e-kirjana 2020)

Miten kirja syntyi
Lue sarjan taustoista ja maailmasta täältä.

Saatavana e-kirjana.

Maailmansota on päättynyt ja Ruth Weilson tekee lähtöään Fort Williamin kylästä. Hän saa viimein rakkaan Felixinsä ja he muuttavat yhdessä Berliiniin! Ruth kirjoittaa rakkaalle ystävättärelleen Bobbylle kirjeitä kertoen uusista elämänvaiheistaan ja seikkailuistaan. Samalla Ruth kertaa Felixin ja hänen uskomatonta tarinaansa, jossa rakkaus ei tunne rajoja eikä esteitä. 

Ruthin kirja on kahdeksas teos mukaansatempaavassa Betty-sarjassa, jossa on vaikutteita L. M. Montgomeryn, Louisa May Alcottin ja Mary Marckin klassikkoina tunnetuista tyttökirjoista.


Koivurannan Grace

(netissä 2015, Saga Egmont e-kirjana 2020)

Miten kirja syntyi
Lue sarjan taustoista ja maailmasta täältä.

Saatavana e-kirjana.

Koivurannan Grace Fleming täyttää pian kolmetoista vuotta ja on mielestään kyllin vanha tekemään mitä tahtoo. Hajamielinen ja hyväntahtoinen Grace seuraa tarkkaavaisesti suuren sisaruskatraansa tekemisiä. Heistä isosisko Faith on tunnettu lempeydestään mutta jotain salamyhkäistä on tekeillä. 

Isoveli, rakas ja voittamaton Stuart, on iskenyt silmänsä naapurin Fannyyn mutta herättää pahennusta niin Fort Williamissa kuin aina Amerikan mantereella asti. Onnistuuko Koivurannan Flemingien kääntää vastoinkäymiset ja rakkaushuolet iloksi? Entä saako päiväkirjan aloittanut Grace viimein toivomaansa aikuismaista kohtelua? 

Koivurannan Grace on yhdeksäs teos mukaansatempaavassa Betty-sarjassa, jossa on vaikutteita L. M. Montgomeryn, Louisa May Alcottin ja Mary Marckin klassikkoina tunnetuista tyttökirjoista. Kaisa Ikola (nyk. Viitala) (s. 1974) on suomalainen historiantutkija ja kirjailija. Ikola on kirjoittanut erityisesti lasten- ja nuortenromaaneja, joista ensimmäisen hän julkaisi ollessaan 13-vuotias. Ikolan rakastetuimpiin teoksiin kuuluu hulvaton Hullu luokka –sarja.

Koivurannan Grace Kirjojen elämänmullistava taika -blogissa.


Kapakkapianisti

(netissä 2020, Saga Egmont e-kirjana 2021)

Miten kirja syntyi
Lue sarjan taustoista ja maailmasta täältä.

Saatavana e-kirjana.

Kun skotlantilainen Stuart Fleming saapuu atlantalaiseen salakapakkaan, hänen jalkojaan suorastaan pakottaa. Hänen on saatava tanssia! Ennen pitkää käy jotakin perin kummallista – naiset ovat valmiita maksamaan siitä, että Stuart tanssisi heidän kanssaan. Samassa Stuart tutustuu pianoa soittavaan Bill Jacksoniin. Stuart ja Bill päättävät ryhtyä työskentelemään yhdessä. Samassa miesten välille muodostuu ainutlaatuinen ystävyys.

”Kapakkapianisti” on Kaisa Ikolan viehättävän Betty-sarjan spin-off-teos, jossa keskitytään Stuart Flemingin elämään. Beatrice Stewart eli Betty on rohkea ja päättäväinen nuori nainen 1900-luvun alun Skotlannissa. Betty haaveilee kirjailijan urasta ja opiskelusta – tälle tytölle ei kelpaa tavanomainen elämä! Viehättävässä Betty-sarjassa on vaikutteita L. M. Montgomeryn, Louisa May Alcottin ja Mary Marckin klassikkoina tunnetuista tyttökirjoista. Kaisa Ikola (nyk. Viitala) (s. 1974) on suomalainen historiantutkija ja kirjailija. Ikola on kirjoittanut erityisesti lasten- ja nuortenromaaneja, joista ensimmäisen hän julkaisi ollessaan 13-vuotias. Ikolan rakastetuimpiin teoksiin kuuluu hulvaton Hullu luokka -sarja.


Maailma kutsuu, Grace

(netissä 2017, Saga Egmont e-kirjana 2020)

Miten kirja syntyi
Lue sarjan taustoista ja maailmasta täältä.

Saatavana e-kirjana.

Kuusitoista vuotta täyttävä Grace on jättänyt rakkaan Koivurannan ja lähtenyt maailmalle! Yhdessä tädin perheen kanssa Grace pääsee näkemään Euroopan kaupunkeja ja nauttii etelän lämmöstä. Kun taiteilijan urasta haaveileva Grace palaa Berliinin jälkeen Ylämaille, vilinä ja suvun rakkauskiemurat ovat kuin entisellään. Mutta kuka on salaperäinen herra Willows, jonka Grace kohtasi ensi kerran nizzalaisella rantabulevardilla?

Maailma kutsuu, Grace on kymmenes teos mukaansatempaavassa Betty-sarjassa, jossa on vaikutteita L. M. Montgomeryn, Louisa May Alcottin ja Mary Marckin klassikkoina tunnetuista tyttökirjoista.


Laakson tiellä, Betty-sarjan spinoff-tarina

(netissä 2017, Saga Egmont e-kirjana 2020)

Miten kirja syntyi
Lue sarjan taustoista ja maailmasta täältä.

Saatavana e-kirjana.

Cora MacRob palaa pitkän talven jälkeen Fort Williamin kylään. Opinnot Edinburghissa ovat tuoneet ennen niin ujon nuoren naisen silmiin uutta päättäväisyyttä. Asemalla on tätä vastassa palavasti rakastunut runosielu Archibald Fleming. Haparoivan nuoren parin öinen kotimatka seisahtuu yksinäisellä laaksotiellä, kun Archie ja Cora ajautuvat ensimmäiseen yhteiseen vastoinkäymiseensä.

Tarina ”Laakson tiellä” on suoraa jatkoa teokselle ”Maailma kutsuu, Grace” ja vie lukijan jälleen Ylämaan nummien satumaisiin maisemiin.


Bessien tarina, Betty-sarjan spinoff-tarina

(netissä 2016, Saga Egmont e-kirjana 2020 ja äänikirjana 2021)

Miten kirja syntyi
Lue sarjan taustoista ja maailmasta täältä.

Saatavana e-kirjana ja äänikirjana, lukijana Maija Rissanen.
Kuuntelunäytteeseen tästä.

Eletään 1850-luvun puoliväliä Skotlannin Ylämaalla. Kuusikukkulan Stewartien komea mutta hurjapäinen poika Christopher herättää kauhistusta Glen Longin kylässä ja päätyy aina käräjille asti. Nuori parantajantytär Elizabeth MacColl, kutsumanimeltään Bessie, vaikuttaa olevan ainoa, jonka seurassa nuorukainen tyyntyy. Pystyykö Bessie lopullisesti rauhoittamaan Chrisin levottoman luonteen? Entä onnistuuko Chris vuorostaan valloittamaan Bessien sydämen?

Bessien tarina on kahdestoista teos mukaansatempaavassa Betty-sarjassa, jossa on vaikutteita L. M. Montgomeryn, Louisa May Alcottin ja Mary Marckin klassikkoina tunnetuista tyttökirjoista.