Haluatko minut kirjailijavieraaksi?

Kun aikoinaan julkaisin kirjan vuodessa ja kaksi parhaassa, kiersin samalla ahkerasti ympäri Suomea ja naapurimaitakin kertomassa kirjoistani ja kirjoittamisesta. Lukijoiden ja mahdollisten tulevien lukijoiden tapaamisen näin erittäin tärkeänä, ja samalla koin tekeväni suvaitsevaisuuskasvatusta, kun kerroin luustosairaudestani ja lyhytkasvuisuudestani.

2000-luvun ensimmäisellä kahdella vuosikymmenellä en julkaissut mitään kaupallisen kustantajan kautta, joten aloin torjua myös kirjailijavierailupyynnöt erityisesti kouluihin. Osin tein sen päivätyöni vuoksi, osin toisesta syystä. Lapsi elää hetkessä, ja tiesin, että herättäisi hämmennystä, jos puhuisin kirjoista joita ei ehkä enää edes saisi mistään, kuten vanhimpien kirjojeni on käynyt – kirjastotkin ovat osin luopuneet niistä poistomyynneissään.

Mutta sitten tuli vuosi 2020, ja Saga Egmont -kustantamolta otettiin minuun yhteyttä tiedustellen, haluaisinko julkaista heidän kauttaan e-kirjoina ja ehkä äänikirjoinakin Hullut luokat, Ylämaa-sarjan, Oikein nurin -romaanin ja Bettyn. Koska olet tällä sivulla, tiedät, että vastasin myöntävästi. Niinpä pian taas kaikki kirjani ovat saatavilla, ja siksi tilanne on myös kirjailijavierailuiden suhteen toinen. Kerron taas mielelläni kirjoistani, kirjoittamisesta ja itsestäni joko paikan päällä tai virtuaalisesti.

Pitkästä aikaa olen antanut taas tietoni kirjailijoiden ohjelmatoimistoon eli Lukukeskukseen – lue lisää täältä. Toivonkin, että mahdolliset kirjailijavierailupyynnöt tehdään Lukukeskuksen kautta, jolla on tarjota mahdollisuuksia vierailun toteuttamiseen myös korona-aikana.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s